Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi ne mai bucurăm de vreme frumoasă, dar de mâine vine prăpădul

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au anunțat pentru astăzi o zi caldă, dar și precipitații în cea mai mare parte a țării.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. În prima zi de weekend, meteorologii ne promit o zi cu temperaturi generoase, însă vreme se va schimba radical începând cu ziua de mâine.

Sâmbătă, valorile termice maxime vor oscila între 17 și 18 grade Celsius în centrul și sudul țării. În raioanele de nord vor fi doar 8..12 grade. Va ploua pe arii extinse.

Duminică temperaturile vor coborî brusc, chiar și cu mai bine de 10 grade. Ploaia va trece treptat în ninsoare, iar temperaturile nocturne vor coborî sub pragul înghețului.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Astăzi ne mai bucurăm de vreme frumoasă, dar de mâine vine prăpădul - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

În zilele următoare minimele vor coborî și mai mult, până la valori de -5..-7 grade Celsius. Vremea se va îndrepta abia pe la mijlocul săptămânii viitoare.

Schimbarea caracterului vremii este legată de deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică pe 22-25 martie, explică meteorologii. În această perioadă, pe teritoriul țării va fi în vigoare avertizarea cod galben de condiții meteo complicate. Sunt prognozate precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pe drumuri se va forma ghețuș.
În zilele de 23-24 martie se prevăd intensificări ale vântului nord-estiс în rafale de până la 15-18 m/s.

Fluxul de știri
0