Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasada Rusiei a comunicat când vor decola cursele speciale de la Chișinău spre Moscova

© Sputnik / Miroslav RotariПовышенные меры безопасности: как в Международном аэропорту Кишинева проверяют пассажиров
Повышенные меры безопасности: как в Международном аэропорту Кишинева проверяют пассажиров - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bilete pentru cursele aviatice speciale care vor decola de la Chișinău către Aeroportul ”Șeremetievo” din Moscova mai sunt la case, Ambasada îndeamnă oamenii să urmărească informația oficială și să nu se dedea panicii.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Reprezentanța diplomatică a Rusiei în Moldova a declarat că informația cum că s-au terminat biletele la cele două curse speciale care vor decola sâmbătă seara în Federația Rusă nu corespund realității.

”Stimați cetățeni ai Rusiei, pe rețelele de socializare au apărut informații false despre faptul că biletele s-au terminat. Aceasta este o minciună. Potrivit informației companiei aeriene ”Aeroflot”, are loc vânzarea biletelor pentru prima aeronavă, car va decola la ora 18:00. Vânzarea biletelor pentru cel de al doilea zbor (este planificat pentru ora 21:00) încă nu a început. Vă rugăm să vă păstrați calmul și nu vă dedați panicii. Cu orice întrebare, adresați-vă la Ambasadă și la reprezentanța ”Aeroflot” din incinta Aeroportului”, se arată în comunicat.

Anterior, Ambasada a comunicat că sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 09:00, la casele companiei ”Aeroflot” din incinta Aeroportului Chișinău a început vânzarea biletelor pentru zborurile companiei aeriene, decolarea din Chișinău urmând să aibă loc în această seară, cu destinația Aeroportul ”Șeremetievo” din Moscova.

Ora exactă la care va avea loc zborul urmează să fie precizată.

”Cei care au procurat anterior bilete de avion de la companiile „Aeroflot” și S7 (cu data plecării în perioada suspendării zborurilor din 16 până pe 31 martie), pot zbura sâmbătă, fără plată, în baza respectivelor bilete. Pasagerii sunt rugați să se apropie de ghișeul „Aeroflot” din incinta aeroportului”, se arată în comunicat.

Prețul biletelor poate fi aflat la Aeroportul Chișinău sau la reprezentantul „Aeroflot”, la numărul de telefon +373 61 099 300.

Reprezentanța diplomatică a precizat de asemenea că locuitorii din regiune transnistreană trebuie să țină cont de toată informația înainte de a decide să se deplaseze spre aeroportul din capitala Moldovei.

Ambasada atenționează asupra faptului că ”în contextul situației de urgență, în Moldova și Transnistria este restricționată considerabil circulația transportului public. Ieșirea din Transnistria este posibilă exclusiv în baza unui permis special”.

Compania „Aeroflot” va transporta în primul rând propriii pasageri și pe cei ai companiei S7 care au deja bilete. Vânzarea biletelor la aceste zboruri se va face, pe măsura disponibilității, la casele „Aeroflot” din aeroport, din 21 martie, ora 09:00, a mai precizat Ambasada.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comunicat vineri că pe data de 21 martie avioanele rusești vor aduce în Moldova câteva sute de cetățeni moldoveni, care din cauza pandemiei nu au putut reveni în patrie. Aceleași aeronave vor transporta din Moldova cetățenii Federației Ruse.

Fluxul de știri
0