Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

22 de studenți din căminul aflat în carantină, internați cu simptome de COVID-19

© Sputnik / Ciobanu VictorCăminul studențesc al UTM aflat în carantina
Căminul studențesc al UTM aflat în carantina - Sputnik Moldova
Abonare
Numeroși studenți izolați în căminul de la UTM aflat în carantină au fost internați în spital cu simptome de coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. 22 de studenți din căminul UTM, în care a fost instituită carantină după ce s-a confirmat COVID-19 la o persoană, se află acum internați la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Societate
O persoană testată pozitiv cu coronavirus și-a sărbătorit aniversarea cu 27 de invitați
Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al ministerului de resort, Cristina Stratulat.

20 de studenți au fost preluați aseară de medici, întrucât aveau febră, iar alți doi au fost internați astăzi fiind suspectați de infectare cu COVID-19. Starea lor de sănătate este medie-ușoară, potrivit Ministerului Sănătății.

Cristina Stratulat a declarat că deocamdată nu sunt gata rezultatele testelor de laborator în cazul lor. 

Dimineață. ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu s-a arătat indignată că după sistarea procesului educațional, căminul de la UTM, care acum se află în carantină, nu a fost închis. În baza unor cereri, mai mulți studenți au continuat să se afle acolo. După ce căminul a intrat în carantină, mai multe persoane s-au contaminat, afirmă ministrul. 

”Iresponsabilitatea denotată din partea unor factori decizionali și din partea unor persoane fizice generează situațiile cu care ne ciocnim. În baza unor cereri, s-a generat concentrarea acestor tineri și tinere în cadrul căminului și avem, de fapt, efectul croazierei japoneze. Această practică aplicată în cadrul căminului a generat contaminarea mai multor persoane”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Ieri, rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, a declarat că studentul testat pozitiv la COVID-19 a părăsit căminul încă în data de 12 martie, însă abia acum două zile s-a aflat că acesta este infectat.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Șase moldoveni au fost infectați cu COVID-19, după ce au mers într-o excursie în Ucraina

El a informat că toate persoanele care au intrat în contact cu el au fost izolate până în data de 26 martie.

”La acest moment, nici un student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19”, declara ieri rectorul Viorel Bostan.

El a mai precizat că, din cauza că rudele unora dintre cei aflați în carantină au manifestat un comportament agresiv, a fost solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice.

De asemenea, rectorul UTM a rugat mass-media să nu genereze isterie pe marginea acestui caz, care, consideră el, este un exemplu de bune practici de autoizolare, și să nu lanseze teorii conspirative sau să îl folosească în scopuri politice.

Fluxul de știri
0