Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro s-a ieftinit brusc cu zeci de bani, în timp ce dolarul crește: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
De joi până vineri, prețul euro a scăzut cu tocmai 41 de bani, la cursul oficial. Comparativ cu ziua de joi, dolarul a rămas la aceeași cotație, dar față de ziua de luni s-a scumpit cu 26 de bani.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) valabil vineri, 20 martie, și în weekend, un dolar american echivalează cu 17,88 lei, un euro – cu 19,22 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 3,97 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) pentru 20 martie 2020
Euro s-a ieftinit brusc cu zeci de bani, în timp ce dolarul crește: Cursul valutar BNM - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) pentru 20 martie 2020

Comparativ cu ziua de joi, toate principalele valute de referință înregistrează un trend descendent în raport cu moneda națională.

Față de 19 martie, prețul euro a scăzut cu tocmai 41 de bani. De luni până vineri, cotația euro este în scădere cu 43 de bani.

Pe parcursul săptămânii, s-au ieftinit cu un ban hrivna ucraineană și rubla rusească. Cotația leului românesc a scăzut cu 10 bani moldovenești săptămâna aceasta.

Fluxul de știri
0