Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greu de imaginat: Cum se va schimba vreme peste doar două zile

© Sputnik / Rodion ProcaКишинев, март 2020
Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele 7 zile – vremea se schimbă radical la sfârșitul acestei săptămâni.

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik.  Vineri și sâmbătă ne mai bucurăm de temperaturi generoase, de duminică însă ne vom trezi în plină iarnă, cu ger și ninsori.

Meteorologii prognozează astăzi și mâine valori termice maxime de 16..18 grade Celsius. Vor fi pozitive și temperaturile nocturne.

© Photo : SHSPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile, 19 martie 2020
Greu de imaginat: Cum se va schimba vreme peste doar două zile - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile, 19 martie 2020

Duminică însă maximele vor coborî brusc, cu mai bine de 10 grade. Astfel, pe parcursul zilei nu vor fi mai mult de 3..5 grade Celsius, iar minimele nocturne vor coborî până la -5..-7 grade.  În nopțile următoare gerul se va înteți și se vor înregistra chiar -9 grade Celsius în nordul țării.

De sâmbătă vor începe să cadă și precipitații în toată țara, care în zilele următoare se vor transforma în ninsori.

Este interesant că, acum aproape 100 de ani, pe 20 martie 1930, la Chișinău se înregistrau 22 de grade Celsius. O altă extremă termică a fost înregistrată în 1952, când temperatura aerului a coborât până la -9,2 grade.

Fluxul de știri
0