Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Epidemiolog: Cum să ne protejăm copiii de coronavirus și care sunt metodele de vindecare

© Sputnik / OsmatescoMihai Magdei
Mihai Magdei - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență națională în legătură pandemia de coronavirus.
Epidemiolog: Cum să ne protejăm copiii de coronavirus și care sunt metodele de vindcare

În această perioadă, tot mai multă lume se întreabă cum se poate proteja de noul coronavirus ucigaș, iar rețelele de socializare sunt pline de informații și sfaturi exagerate în acest sens. Unii argumentează, făcând trimitere la diverse surse medicale, că infecția s-ar putea trata consumând usturoi, vodcă, lămâie și altele.

Fostul ministru al Sănătății, doctorul habilitat Mihai Magdei, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii ” de la Spuntik Moldova că medicina tradițională nu poate trata coronavirusul și nici alimentele despre care se vorbește. Noul tip de coronavirus se tratează cu medicamentele ce sunt aplicate și în cazul gripei.

”Noul tip de coronavirus se tratează cu medicamentele aplicate și în cazul gripei. Consumul anumitor alimente nu tratează coronavirusul. Totuși, morcovul, varza, sfecla roșie, lămâia sunt doar câteva dintre alimentele ce întăresc imunitatea, ceea ce este foarte important în cazul noului coronavirus și nu doar. Dacă avem o imunitate puternică, atunci anumite boli trec uneori pe lângă noi”, a declarat epidemiologul.

Deși a fost instituită stare de urgență națională, iar autoritățile îndeamnă oamenii să stea acasă, o bună parte a conaționalilor noștri continuă să meargă la serviciu și să iasă în stradă. Iată de ce, majoritatea dintre noi ne întrebăm cum să ne protejăm de noul timp de coronavirus și să nu îi supunem riscului pe cei dragi, inclusiv copiii, întrucât primele simptome apar în timp de 14 zile, iar în această perioadă putem contamina mai mute persoane, fără a ști că suntem purtătorii acestui virus.

”Pentru a ne proteja copiii, dar și alți membri a-i familiei, trebuie să urmăm câteva reguli simple de igienă. În primul rând să ne spălăm cât mai des pe mâini, să păstrăm igiena și curățenia în locuințe. Să consumăm la fiecare 20 de minute ceva lichid – ceai, apă, suc. Și copii trebuie să respecte aceleași reguli de igienă, iar pe străzi să păstrăm distanța socială”, a mai declarat Fostul ministru al Sănătății, doctorul habilitat Mihai Magdei.

Amintim că autoritățile din Republica Moldova au instituit stare de urgență națională în contextul pandemiei de coronavirus. Specialiștii le recomandă oamenilor să nu iasă în stradă, să respecte regulile de igienă, iar dacă au revenit de peste hotare să respecte cele 14 zile de carantină. De altfel, au fost aplicate deja și primele amenzi pentru nerespectarea carantinei.

Fluxul de știri
0