Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoana decedată din cauza COVID-19: Prezintă sau nu pericol epidemiologic - detalii

© REUTERS / Andreas GebertМедицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус
Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a venit cu explicații, precizând că persoana decedată din cauza noului tip de coronavirus nu prezintă pericol epidemiologic.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Consilierul ministrului Sănătății Cristina Stratulat a explicat că persoana decedată din cauza COVID-19 nu prezintă un pericol epidemiologic pentru cei din jur.

”Persoana decedată, care a fost infectată cu COVID-19, nu prezintă nici un pericol din punct de vedere epidemiologic pentru cei din jur”, a declarat Stratulat pentru Sputnik Moldova.

Recomandările ANSP în astfel de situații

1. Prezența unui număr mic de persoane (rude apropiate) la ceremonia de înmormântare, care să respecte distanța socială de minim 1m și recomandările autorităților.
2. Să evite organizarea slujbei de pomenire în cadrul bisericii sau în încăpere închisă, aceasta să fie realizată doar în aer liber.
3. Să renunțe la mese de pomenire.

Amintim că în noaptea de 18 martie, o femeie de 61 de ani, din satul Bălceana, Hâncești, a decedat la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Până în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 36 de persoane contaminate cu noul coronavirus.

Fluxul de știri
0