Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi informații despre evoluția COVID-19 în Moldova: Care este starea pacienților

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a prezentat noi informații despre coronavirusul în Moldova și despre starea pacienților internați.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne deocamdată 36, așa cum a fost anunțat aseară. 21 de cazuri sunt de import - din Italia, Franța, Cehia, Marea Britanie și Elveția, iar restul au fost transmise local. Virusul s-a confirmat până acum la doi copii. Iată distribuția bolnavilor pe categorie de vârstă:

  • 0-9 ani - 1 caz
  • 10-19 ani - 2 cazuri
  • 20-29 de ani - 4 cazuri
  • 30-39 de ani - 7 cazuri
  • 40-49 de ani  - 5 cazuri
  • 50-59 de ani - 8 cazuri
  • 60-69 de ani - 9 cazuri

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt internate în prezent 31 de persoane - 3 sunt în stare gravă, 2 sunt în stare satisfăcătoare și 2 în stare medie.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați în prezent doi minori. Evoluția stării lor este medie.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Coronavirus, ultimul bilanț în Italia: Peste 35.000 de cazuri și plus 475 de morți

La Spitalul Clinic Republican rămâne internată o persoană. Este vorba despre prima pacientă la care s-a confirmat COVID-19. Starea ei de sănătate este satisfăcătoare. Ieri s-a realizat primul test la coronavirus de către ANSP, iar rezultatele au ieșit negative. Testul a fost repetat, iar, dacă se confirmă încă o dată lipsa virusului în organizm, pacienta va fi externată. 

La briefingul din această dimineață a participat și expertul OMS în epidemiologie Stela Gheorghiță, care a venit cu explicații despre răspândirea COVID-19 și cum să ne protejăm. 

”Un moment important când vorbim despre pandemie înseamnă că noi nu avem imunitate la acest virus. Perioada de incubație durează 14 zile. Am putea să nu avem semne clinice, dar suntem surse de infecție pentru membrii familiei noastre. Trebuie să avem respinsabilitatea, pentru că virusul se transmite prin picături, când strănutăm, prin tuse și prin contact tactil. Trebuie să stăm acasă, ca să rupem acest lanț de îmbolnăvirea și trebuie să monitorizăm starea de sănătate. Dacă am avut contact cu persoane bolnave, este strict necesar să ne izolăm acasă, inclusiv de membrii familiei. Este momentul să ne schimbăm obiceiurile, să stăm acasă. Putem opri transmiterea împreună”, a declarat expertul Organizației Mondiale a Sănătății.

Ieri, în Moldova a fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului - a murit o femeie în vârstă de 61 de ani din satul Bălceana, raionul Hâncești, care a revenit recent din Italia. 

Fluxul de știri
0