Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un întreg cămin de la UTM, în carantină: Ce spune rectorul

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Situație alarmantă în unul dintre căminele Universității Tehnice din Moldova. Acesta se află de astăzi în carantină.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Un cămin al Universității Tehnice din Moldova a fost pus în carantină de joi, 19 martie. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de rectorul universității, Viorel Bostan. Rectorul ne-a spus că a fost informat de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică că una dintre studente a fost testată pozitiv cu Covid-19. Astfel, a fost solicitată lista cu persoanele care au intrat în contact cu studenta în perioada 9-13 martie. Pentru a evita pericolul răspândirii virusului, administrația instituției a decis să pună în carantină tot căminul.

Пустая классная комната в начальной школе - Sputnik Moldova
Societate
Studiile de la distanță sunt obligatorii, iar elevii vor primi note: Detalii

Potrivit rectorului, timp de 14 zile nimeni nu poate ieși sau intra în acest cămin.

„Cei 100 de studenți sunt izolați în cămin. Nimeni nu are voie să iasă. Ei sunt sub supravegherea strictă a noastră, a medicilor. Li se verifică temperatura și starea de sănătate”, a comunicat pentru Sputnik Moldova, Viorel Bostan.

Rectorul ne-a mai spus că studenților li se pune la dispoziție hrană și produse igieno-sanitare.

Izolarea celor 100 de studenți, potrivit rectorului, presupune că nimeni nu intră și nimeni nu iese din clădire, ceia ce a trezit nemulțumire în rândul unor părinți care au agresat verbal administrația universității. Managerul instituției a fost nevoit să apeleze la polițiști, care acum supraveghează zona.

Viorel Bostan, a mai precizat că studenții nu pierd orele, aceștia fiind instruiți la distanță prin intermediul platformelor online.

Fluxul de știri
0