Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Teodor Cârnaț: Guvernarea nu este pregătită pentru starea de urgență

© Sputnik / Miroslav RotariTeodor Cârnaț
Teodor Cârnaț  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernarea a instituit stare de urgență, însă nu a propus soluții pentru problemele pe care aceasta le va declanșa. Declarația a fost făcută de expertul constituțional Teodor Cârnaț, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.
Teodor Cârnaț: Guvernarea nu este pregătită pentru starea de urgență

Guvernarea a instituit stare de urgență în lipsa măsurilor care să ajute cetățenii și oamenii de afaceri să supraviețuiască în această perioadă. De această părere este doctorul habilitat în drept constituțional Teodor Cârnaț.

”Știind că există o criză în domeniul medicinii și că vor urma cazuri de import a infecției, nu e bine să vii în Parlament cu o hotărâre care nu oferă soluții. Guvernul trebuia să analizeze fiecare drept încălcat în această perioadă - dreptul la muncă, dreptul la salariu, dreptul la libera circulație, dreptul la profit pe care îl au agenții economici și să vină cu rectificări: ce vor primi în schimb cetățenii în urma limitării acestor drepturi”, a opinat Teodor Cârnaț.

Rezultatele așteptate în urma stării de urgență ar putea fi compromise, în situația în care cetățenii vor rămâne fără surse de venit, o perioadă mai îndelungată, consideră Teodor Cârnaț.  

Ion Chicu în ședință  - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu: Măsuri de suport pentru oamenii de afaceri 
”Vedem că prin această stare de urgență guvernarea lasă cetățenii de izbeliște: noi introducem stare de urgență, iar voi vă descurcați cum puteți! În aceste condiții, există riscul ca agenții economici care nu pot activa, cetățenii care au rămas fără surse de venit să încalce acest regim de urgență, pentru a supraviețui. Mai mult, Guvernul trebuia să reglementeze prețurile la produsele alimentare și medicamente în perioada stării de urgență. De asemenea, persoanele revenite de peste hotare sunt izolate la domiciliu, iar administrațiile publice locale nu le creează condiții că să aibă acces la produse alimentare și de primă necesitate. Dacă adunăm toate aceste lucruri vedem că se încalcă flagrant dreptul omului la un trai decent”, a menționat Teodor Cârnaț.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență, în perioada 17 martie-15 mai, 2020.

Fluxul de știri
0