Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primul deces în Rusia: O femeie de 79 de ani, diagnosticată cu COVID-19

© REUTERS / Andreas GebertМедицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус
Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
În Federația Rusă a fost înregistrat un prim caz de deces din cauza noului tip de coronavirus COVID-19. Este vorba de o femeie de 79 de ani care avea mai multe boli cronice

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. La Moscova, a decedat o femeie în vârstă de 79 de ani, care a fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus, potrivit Centrului operațional pentru monitorizarea situației cu COVID-19, informează RIA Novosti.

Este specificat faptul că femeia avea o serie de boli cronice, care au și fost cauza decesului.

"Pacienta în vârstă avea o serie de boli cronice, inclusiv diabet zaharat de tip 2, ateroscleroză, hipertonie. Pacientei i-a fost acordat tot sprijinul în terapie intensivă în condiții de reanimare. Tactica managementului a fost coordonată cu specialiștii principali ai secției", potrivit medicului șef al Spitalului de Boli Infecțioase nr. 2. Svetlana Krasnova.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Coronavirus, ultimul bilanț în Italia: Peste 35.000 de cazuri și plus 475 de morți
Pacienta în vârstă de 79 de ani a fost internată pe 13 martie, dar la insistența personală a rudelor, pe 14 martie, s-a transferat la o organizație medicală privată pentru tratament. După ce a primit un rezultat pozitiv al analizei pentru infecția cu coronavirus, a fost imediat transferată la spitalul nr. 2 de boli infecțioase. În legătură cu intensificarea insuficienței respiratorii, a primit terapie intensivă complexă în condiții de reanimare. În spitalul de boli infecțioase, femeia s-a aflat într-o boxă de izolare.

La Centrul operațional, ei au adăugat că femeia avea o serie de boli grave: diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, boli coronariene, arterioscleroză coronariană, aortă, hipertensiune pulmonară cronică, urolitiază, boli cerebrovasculare.

Fluxul de știri
0