Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Emisiunea „La Ordinea Zilei” cu Silvia Zavadovschi, 19 martie 2020

Abonare
Invitatul ediției de astăzi a emisiunii „La Ordinea Zilei” este fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Vacanţa elevilor va fi prelungită cu încă o săptămână, adică până pe 30 martie. Autoritățile nu exclud însă probabilitatea exinderii acesteia, în cazul în care măsurile luate în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 nu vor da rezultate. Între timp, unele instituții de învățământ s-au adaptat situației, iar orele sunt ținute la distanță. Nu toate școlile dispun însă de tehnica necesară, la fel cum nu toți profesorii se pot conforma situației. Cum vor fi recuperate aceste săptămâni de studiu, dacă vor mai putea fi recuperate, dar și în ce condiții vor fi desfășurate examenele de la sfârșitul anului? Răspuns la aceste întrebări, dar și la alte incertitudini aflăm de la ministrul de până luni al Educației, Culturii și Cercetării Corneliu Popovici, care în prezent deține funcția de consilier prezidențial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării.

Fluxul de știri
0