Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viața bate filmul: spaniolii sunt urmăriți cu dronele să nu iasă din case - VIDEO

CC0 / Pixabay / Drone
Drone - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția din Spania îi urmărește pe cetățeni cu dronele pentru a se asigura că aceștia nu își părăsesc locuințele, dronele fiind echipate cu difuzoare care îi avertizează pe oamenii aflați pe străzi să meargă acasă.

BRUXELLES, 18 mart - - Sputnik, Daniela Porovăț. Un scenariu de SF care a devenit realitatea în Spania. Dronele supraveghează cetățenii din Madrid, iar prin intermediul lor poliția le cere oamenilor aflați pe străzi și în alte locuri publice să meargă acasă.

Măsura a fost anunțată de poliția municipală pe Twitter. Tot acolo a fost publicat un clip video cu o dronă în acțiune.

„Nu vom ezita să folosim toate măsurile pe care le avem la dispoziţie pentru a-ți asigura siguranţa și siguranța tuturor”, a scris poliţia pe platforma de socializare.

Spania este lovită puternic de pandemia COVID-19. Peste 9.900 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 342 de oameni au murit din cauza bolii.

De altfel, Guvernul de la Madrid a anunţat ieri decizia de a dispune închiderea frontierelor terestre, în contextul pandemiei.

Dronele nu sunt singurul instrument prin care spaniolii sunt forțați să nu iasă din case. Cei care își părăsesc casele în situații care nu sunt de forță majoră sunt amendați în primă instanță cu sume între 600 și 1.500 de euro. Pentru recidiviști, amenzile ajung și la 30.000 de euro.

Fluxul de știri
0