Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soluții de învățare în condiții de criză: Îndemnul făcut de Tekwill

© Sputnik / Александр Кондратюк / Accesați arhiva multimediaЭксперимент по переходу на электронные книги в средних школах
Эксперимент по переходу на электронные книги в средних школах - Sputnik Moldova
Abonare
Soluții de învățare în condiții de criză: Proiectul TEKWILL îndeamnă: „Stați acasă! Educația online este inovativă și captivantă!”.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Proiectul TEKWILL îndeamnă: „Stați acasă! Educația online este inovativă și captivantă!”. Tekwill s-a aliniat demersului autorităților și limitează accesul fizic în incinta instituției, pentru a preveni răspândirea Covid-19. În același timp, a adaptat pentru online programele sale precum Tekwill Academy Kids, Tekwill Academy, chiar și unele acțiuni dedicate antreprenoriatului, pentru a putea fi accesate de la distanță.

Ana Chirița, directoarea Proiectului TEKWILL a declarat că este îngrijorată de imposibilitatea frecventării orelor de către elevii din toată țara și că se înceacă identificarea unor soluții reale pentru ca procesul educațional să fie unul continuu.

”Ne dorim să fim un partener de încredere pentru societatea noastră în aceste zile, de aceea am creat un grup de inițiativă – lideri din comunitate, profesori, specialiști IT ș.a – pentru a identifica soluții și a oferi educație de calitate fiecărui elev, acasă la el. Le mulțumesc tuturor pentru că au dat dovadă de responsabilitate și operativitate, doar așa putem identifica soluții viabile”, a declarat Chirița.

Здание штаб-квартиры ЮНЕСКО - Sputnik Moldova
Educație
Iată ce propune UNESCO după închiderea școlilor în mai multe țări din cauza COVID-19
În rezultatul discuțiilor au fost identificate mai multe soluții care ar putea ajuta elevii din Moldova să continue să învețe în condițiile suspendării procesului educațional.

1. La etapa inițială vor fi elaborate diverse tutoriale video și lecții practice destinate profesorilor, care au ca scop să-i ghideze în procesul de predare online și să le ofere asistență, pentru ca procesul educațional să continue.

2. Google Classroom este un instrument gratuit, care este folosit pentru e-learning pe scară internațională și poate fi utilizat și în țara noastră. Această platformă funcționează ca o clasă virtuală, care permite inclusiv interacțiunea dintre profesori și elevi. Există și soluții locale, precum studii.md ș.a.

3. Tekwill va lucra într-o strânsă colaborare cu profesorii, în special cei care deja utilizează soluții inovatoare, făcând schimb de bune practici, întrucât expertiza lor este foarte valoroasă în integrarea noilor soluții în procesul de studiu.

4. Pentru profesorii care vor să își îmbunătățească abilitățile de utilizare și predare prin intermediul Google Classroom, echipa Tekwill va pregăti o serie de tutoriale care să le vină în ajutor.

Liceu din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Școlile și grădinițele din țară s-au închis: Ce fac părinții ai căror copii stau acasă

5. În următoarele zile vor fi elaborate și înregistrate lecții video pentru a asigura însușirea și pregătirea pentru disciplinele STEM, la care urmează să se susțină bacalaureatul. Echipa ATIC/Tekwill propune elaborarea și înregistrarea a câte 20-30 de lecții video pentru fiecare disciplină STEM. Lecțiile video vor acoperi tematicile necesare pentru pregătirea completă de BAC, cu o durată de la 30 min la 1h. A fost identificată o echipă de profesori care este dispusă să se implice în acest sens, pentru următoarele discipline: fizică, biologie, chimie, geografie. Și pentru treapta gimnazială vor fi elaborate materiale didactice în format video, iar elevii vor putea studia astfel matematica și informatică.

6. Alături de lecțiile video elaborate de Tekwill vor fi colectate și alte materiale didactice elaborate de alți profesioniști (AGIRoMd, studii.md, Universitatea Tehnică a Moldovei etc.), care reprezintă un suport util pentru predarea disciplinelor la distanță.

7. Materialele vor putea fi plasate pe o pagină dedicată, care este în curs de elaborare de către specialistul în IT și activistul civic, Vitalie Eșanu.

Proiectul TEKWILL este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei.

Fluxul de știri
0