Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste cinci mii de chemări la ambulanță în doar două zile: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПроисшествия
Происшествия - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vine cu informații actualizate despre numărul de solicitări a ajutorului medical de urgență.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Peste cinci mii de solicitări de acordare a asistenței medicale de urgență au fost înregistrate în doua două zile. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Starea de urgență: imagini de la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă - Video

Potrivit informațiilor, în ziua de luni, 16 martie, 2670 de cetățeni din toată țara au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ambulanța a fost solicitată de 2581 de ori, marți, 17 martie. Vladislava Ceban spune că oamenii au solicitat ajutorul pentru diverse urgențe, cum ar fi cele cardiovasculare, neurologice, respiratorii, infecțioase, traumatologice, etc.

De precizat că, în perioada 9-15 martie curent, echipele AMU au acordat primul ajutor medical calificat la 17828 de persoane. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6464 de pacienți, dintre care 4705 adulți și 1759 de copii.

Cel mai frecvent a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească de către pacienți cu urgențele respiratorii - 5187 de solicitări. La 149 de persoane a fost stabilit diagnosticul prezumtiv – gripa.

Fluxul de știri
0