Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful Sberbank, despre cel mai sumbru scenariu al unei crize în Rusia

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaPreședintele Sberbank, Gherman Gref
Președintele Sberbank, Gherman Gref - Sputnik Moldova
Abonare
Situația legată de răspândirea noului coronavirus îi determină pe demnitarii din întreaga lume să examineze modul în care ar putea evolua lucrurile. Iată ce spune șeful Sberbank, German Gref despre ceea ce ar putea urma în Rusia.

CHIȘINĂU, 18 mart - Sputnik. Șeful Sberbank, German Gref, a spus că există trei scenarii posibile care țin de evoluția evenimentelor din economia rusă în contextul răspândirii noului coronavirus, scrie Vedomosti, citat de RIA Novosti.

Chiar în cazul în care vom fi nevoiți să ne confruntăm cu ”cel mai dur scenariu”, organizația pe care o conduce va reuși să treacă peste criză fără ca să fie nevoie de sprijin din exterior, a declarat Gref.

”În toate cele trei scenarii, nu văd să existe consecințe dramatice pentru Sberbank și clienții noștri”, a declarat șeful Sberbank.

Gref a menționat că cel mai nefavorabil scenariu presupune o scădere a prețului la petrolul  până la 20 dolari pentru un baril, o depreciere a rublei de până la o sută de ruble pentru un dolar, precum și unele schimbări de ordin macroeconomic.

”Acesta este un scenariu extrem. Nu am inventat încă ceva mai rău, deocamdată situația nu ne oferă motiv de a lua în calcul un scenariu mai sumbru", a subliniat Gref.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Primul deces în Moldova din cauza Coronavirusului
El susține că banca nu va încălca standardele minime de rezerve de capital și își va menține rentabilitatea, adăugând că punerea în aplicare a celui mai negativ scenariu va duce la presiuni asupra capitalului.

Gref a ajuns la concluzia că această criză s-a dovedit mai profundă decât părea la început, dar guvernele tuturor țărilor au fost mobilizate în lupta împotriva consecințelor acesteia.

În prezent, în Rusia sunt înregistrate oficial 114 cazuri de infecție cu COVID-19.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0