Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președinții de raioane, convocați de premierul Ion Chicu: Vezi care a fost motivul

Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit astăzi cu președinții de raioane din țară. Iată ce subiecte au abordat.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. O ședință comună a miniștrilor Guvernului Chicu cu președinții de raioane a avut loc astăzi. Potrivit unui comunicat al Executivului, ședința a urmărit drept scol coordonarea acțiunilor autorităților publice centrale și locale în contextul evoluției situației epidemiologice și a instituirii stării de urgență la nivel național.

Tot mai puțini oameni pe străzi - Chișinăul în timpul stării de urgență - Sputnik Moldova
Video
Tot mai puțini oameni pe străzi - Chișinăul în timpul stării de urgență

Președinții au fost informați despre deciziile luate până în prezent pe platforma Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În cadrul ședinței, premierul Ion Chicu a îndemnat autoritățile publice centrale să excludă presiunile nemotivate de pe întreprinderi și oamenii de afaceri.

„Vă rog să nu admiteți excese și să urmați strict deciziile. Trebuie să avem grijă de operatorii economici, de altfel să nu agravăm efectele situației epidemiologice cu efecte economice nedorite, care pot fi prevenite", a spus Ion Chicu.

Președinții de raioane au fost informați despre căile și echipamentele de comunicare în situații excepționale, despre aplicarea practicilor de educație online. Totodată, premierul i-a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență realizeze o sesiune de instruiri pentru a ridica nivelul de pregătire a autorităților raionale în vederea reacționării la situații excepționale.

Fluxul de știri
0