Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Milioane de euro pentru producerea vaccinului contra COVID-19: Când apar primele teste

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Europeană oferă finanțare pentru compania care produce vaccinuri inovatoare pentru a dezvoltarea un vaccin împotriva noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Finanțare de până la 80 de milioane de euro oferă Comisia Europeană pentru CureVac, compania care produce vaccinuri inovatoare. Potrivit informației plasate pe site-ul Comisiei, compania din Germania a primit banii „pentru a intensifica dezvoltarea și producția unui vaccin împotriva COVID-19”.

Valentin Ceban - Sputnik Moldova
Un grup de voluntari confecționează măști medicinale: O parte sunt împărțite gratuit

În cadrul unei videoconferințe, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat că este extrem de important să fie sprijiniți cercetătorii și companiile din domeniul tehnologiei.

Compania biofarmaceutică germană, care primește finanțarea UE pentru dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus, a fost înființată în anul 2000. Tehnologia sa pentru vaccinuri se bazează pe molecule de ARN mesager (ARNm), care stimulează sistemul imunitar. Studiile preliminare au demonstrat că tehnologia poate constitui o reacție rapidă la COVID-19. În cazul în care va fi demonstrat acest lucru, milioane de doze de vaccin ar putea fi produse la costuri scăzute în unitățile de producție existente ale companiei germane. Instituția și-a început deja programul de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19 și estimează lansarea testelor clinice până în iunie 2020.

Fluxul de știri
0