Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Agenții economici care majorează speculativ prețurile vor fi sancționați - Video

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a venit cu un mesaj dur pentru agenții economici care încearcă să profite situația în care s-a pomenit țara în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Agenții economici care majorează speculativ prețurile riscă să fie sancționați, iar prețurile vor fi plafonate. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit președintelui, la această etapă nu există premise care să impună majorări.

„Noi avem rezerve și nu avem probleme în ceea ce ține de securitatea alimentară. Tot ceea ce ține de importuri – au fost blocaje câteva zile la frontiera Sloveniei, Ungariei, României – aceste probleme au fost soluționate prin implicarea Guvernului, a Ministerului Afacerilor Externe. Noi suntem în contact cu toți transportatorii, de aceea, rețelele de comerț, nu aveți motive să majorați prețurile”, a declarat Dodon.

Mai mult, șeful statului spune că Guvernul examinează posibilitatea de plafonare a prețurilor.

Fluxul de știri
0