Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum vor circula oameni de pe ambele maluri ale Nistrului: Detalii importante

© Photo : Facebook / Gvidiani AlinAlin Gvidiani
Alin Gvidiani - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Chișinău au instituit stare de urgență națională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Și regiunea transnistreană a instituit un set de măsuri în vederea prevenirii extinderii pandemiei.
Condițiile de circulație a oamenilor pe ambele maluri ale Nistrului: detalii importante

Șeful biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău, Alin Gvidiani, a declarat pentru Sputnik Moldova că autoritățile de la Tiraspol au introdus măsuri în oglindă față de deciziile luate de autoritățile de la Chișinău. 

”Reieșind din obiectivul de a diminua riscul răspândirii coronavirusului, până în data de 5 aprilie au fost dispuse anumite măsuri restrictive în ceea ce ține de libera circulație. Acum este posibilă doar circulația persoanelor cu domiciliu permanent în regiune și a celor care sunt la evidență acolo. Respectiv, persoanele de pe malul drept al Nistrului care se deplasează în regiune sunt puși în regim de autoizolare timp de 14 zile”, a declarat Șeful biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău, Alin Gvidiani.

Totodată, Gvidiani a menționat că la ora actuală se comunică activ cu reprezentantul politic de la Tiraspol, inclusiv cu reprezentanții OSCE și părțile implicate în formatul 5+2 cu rugămintea de a prevedea posibilitatea unui mecanism simplificat de traversare pentru oamenii care domiciliază în regiune, dar activează în partea dreaptă a Nistrului, printre care și medici, asistenți medicali, profesori din școlile cu predare în grafie latină, vameși etc.

Starea de urgență a fost decretată de liderul nerecunoscutei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, în data de 16 martie. Decretul prevede o listă de măsuri care vor fi aplicate până pe 5 aprilie, inclusiv restricționarea circulației.

Fluxul de știri
0