Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu camioanele din Moldova blocate la hotarul cu Slovenia - Video

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu precizări referitor la șoferii de camioane din Moldova blocați la hotarul Sloveniei.

CHIȘINĂU, 17 art – Sputnik. Primul convoi de camioane dintre cele care au fost blocate la hotarul Sloveniei se îndreaptă spre Republica Moldova. MAEIE a reușit deblocarea acestora după mai multe demersuri către misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova din Budapesta și Padova. Potrivit unui comunicat de presă, instituția a fost sesizată duminică despre staționarea camioanelor din Republica Moldova la hotarul Sloveniei.

„Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta, acreditată prin cumul pentru Slovenia, și Consulatul Republicii Moldova de la Padova au întreprins în aceeași zi demersurile necesare către autoritățile slovene, ungare și italiene și se află în comunicare permanentă cu autoritățile menționate pentru coordonarea aspectelor tehnice de tranzit ale camioanelor pe tot traseul spre Republica Moldova”, precizează MAEIE.

În context, ministerul reiterează apelul către cetățenii Republicii Moldova care se află deja peste hotare de a evita cât se poate de mult călătoriile, în special în zonele afectate de răspândirea infecției COVID-19 și atrage atenția asupra faptului că unele state aplică măsuri restrictive de călătorie, manifestate prin interzicerea accesului de intrare dar și ieșire din/în anumite zone cât și închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unei perioade obligatorii de carantină.

Fluxul de știri
0