Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia interzice intrarea străinilor până în mai

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaВ Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом
В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul rus a decis să restricționeze temporar intrarea străinilor în țară pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus. De când va intra măsura în vigoare.

BUCUREŞTI, 17 mart – Sputnik, Doina Crainic. Măsura nou introdusă de Guvernul rus vor intra în vigoare de miercuri și va dura până pe 1 mai, potrivit RT

Potrivit serviciului de presă al guvernului rus, prim-ministrul Mikhail Mishustin a avut o serie de convorbiri telefonice duminică și luni cu lideri ai statelor vecine pentru a explica măsura.

„Măsurile luate de Rusia respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, sunt rezultatul unor circumstanțe speciale și sunt absolut temporare”, se arată în raport.

Se vor face excepții în cazul diplomaților și al celor care „au reședința permanentă în Rusia”, precum şi în cazul altor categorii, precum echipajele de aeronave. De asemenea, vor fi scutiţi şoferii de camioane internaționale și persoanele care participă la înmormântări.

Mihail Mișustin - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia închide hotarul cu Belarus
Luni dimineaţa, unele canale media din Moscova au speculat că guvernul ia în considerare închiderea completă a granițelor Rusiei. În aceeași zi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus o măsură similară pentru Uniunea Europeană.

Ştirea a apărut după ce frontiera cu Belarus a fost parțial închisă, în pofida faptului că cele două țări au încheiat un acord de „uniune de stat”. Măsura a provocat proteste la Minsk, președintele belarus Alexander Lukashenko spunând că este o măsură inutilă.

În seara zilei de 16 martie, numărul de cazuri de coronavirus în lume depășea 174.000, dintre care peste 6.600 sunt decese. În Rusia, numărul de pacienți diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 93 de persoane, până în prezent, fără a exista decese.

Fluxul de știri
0