Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția atenționează: Mesaje false, distribuite în mediul online

© Sputnik / Miroslav RotariIGP
IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția atenționează cetățenii să se informeze din surse demne de încredere și să nu distribuie informații false pe rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Inspectoratul General al Poliției anunță cetățenii că pe rețelele de socializare și aplicațiile mobile sunt distribuite mai multe tipuri de mesaje false, având scopul de a dezinforma societatea și a crea panică în rândul cetățenilor.

Poliția atenționează persoanele care stau în spatele acestor informații false să nu profite de situația epidemiologică din țară pentru a induce panică și a perturba activitatea oamenilor legii. 

”Aceste acțiuni sunt ilegale, iar persoanele implicate vor fi identificate și sancționate de oamenii legii. Rugăm cetățenii să se informeze doar din sursele oficiale, în acest caz, paginile oficiale ale Poliției și să verifice orice informație primită”, este precizat într-o notă informativă a Poliției. 

Chiar dacă nu sunteți inițiatorul unor mesaje false, nu le distribuiți și sesizați Poliția atunci când este nevoie de intervenția oamenilor legii.

Fluxul de știri
0