Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Oleg Țulea, noul ministru de Externe

© Photo : Embassy of the Republic of Moldova in BudapestOleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Oleg Țulea, până nu demult ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, a fost numit ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a depus jurământul ieri, alături de ceilalți noi miniștri numiți în funcție după semnarea acordului dintre socialiști și democrați, privind crearea unei platforme de sprijin a Guvernului.

Noi miniștri în componența Guvernului Chicu - Sputnik Moldova
Noi miniștri în componența Guvernului Chicu

Oleg Țulea a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 2005–2009, dar și din 20 mai 2011 până în 2014. A fost și viceministru al Tineretului și Sportului între 25 septembrie 2009 și 15 iunie 2011.

Înainte să fie numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Ungaria.

Oleg Țulea s-a născut la data de 31 martie 1980, în orașul Căușeni. După absolvirea, în anul 1997, a Liceului teoretic „Alexei Mateevici” din Căușeni, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova (2002), precum și un masterat în științe politice la aceeași facultate (2003) și apoi un masterat în management politic la Academia Postuniversitară „Ovidiu Șincai” din București (2005).

Vorbește foarte bine limbile rusă și engleză și la nivel mediu limba franceză.

Fluxul de știri
0