Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri fără precedent la Orhei: Transportul public, sistat

© Sputnik / Evghenii PanasencoConsiliul Raional Orhei
Consiliul Raional Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul raional Orhei și Primăria municipiului au decis să ia măsuri fără precedent în vederea controlului răspândirii noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Toate instituțiile din municipiul și raionul Orhei se închid, iar transportul public interurban și raional va fi sistat. O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile locale în contextul luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Ce riscă cei care nu îndeplinesc fișa epidemiologică: Detalii

„Începând de astăzi, o parte din salariații din Orhei își vor desfășura activitatea la distanță, fără a se deplasa la sediul instituției. Toți angajații Primăriei și întreprinderilor municipale Orhei vor suspenda programarea și primirea cetățenilor în audiență. Centrul de Informare, Prestări Servicii din Cadrul Primăriei municipiului Orhei, cancelariile întreprinderilor vor sista recepționarea petițiilor, evitând contactul direct cu petiționarii. Circuitul petițiilor va fi asigurat exclusiv prin poștă electronică sau Î.S. „Poșta Moldovei””, este precizat într-un comunicat de presă emis de Primăria Orhei.

Activitatea instituțiilor preșcolare, dar și a celor din subordine, cum ar fi Școala de muzică și Școala de arte va fi sistată până la data de 1 aprilie 2020. Se închide și Muzeul Etnografic, hotelul din oraș, întreprinderea municipală „Achiziții Comerț și Piețe”, dar și serviciile în regim de „Taxi”.

Totodată, administratorul întreprinderii municipale „Orhei Transport” va întreprinde acțiuni legale în vederea sistării activității transportului urban și raional.

Primăria Orhei face apel către cetățeni să evite ieșirile în spațiile publice, să respecte distanța socială de un metru și să întreprindă toate măsurile de precauție și profilaxie.

Fluxul de știri
0