Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19: China îndeamnă la anularea sancțiunilor impuse Iranului

© AFP 2024 / Nicolas AsfouriТурист в защитной маске на площади Тяньаньмэнь в Пекине
Турист в защитной маске на площади Тяньаньмэнь в Пекине - Sputnik Moldova
Abonare
China face apel la statele care au impus sancțiuni Iranului să renunțe la acestea pentru ca Iranul să poată face față pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. China îndeamnă țările care au impus sancțiuni Iranului să le ridice imediat în condițiile în care țara luptă pentru a face față pandemiei de coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, citat de RIA Novosti.

Никол Пашинян  - Sputnik Moldova
Premierul Armeniei, despre vindecarea primului pacient cu coronavirus - detalii
Anterior, președintele iranian, Hassan Rouhani, a scris mai multe scrisori adresate liderilor din mai multe țări că sancțiunile americane au provocat Iranului pagube în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar impactul lor împiedică lumea să facă față pandemiei.

De asemenea, Rouhani a subliniat că Iranul se confruntă cu restricții grave legate de sancțiunile americane și o politică de presiune maximă asupra Teheranului.

"În prezent, Guvernul și oamenii din Iran luptă împotriva unei pandemii, iar această luptă a intrat într-o etapă decisivă. Menținerea sancțiunilor unilaterale împotriva Iranului în această perioadă nu va face decât să agraveze situația", a declarat diplomatul, menționând că acest lucru este contrar spiritului umanismului.

Potrivit acestuia, conservarea sancțiunilor va avea un impact grav asupra capacităților și eforturilor Iranului în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și va deveni, de asemenea, un obstacol în a ajuta Teheranul de către ONU și alte organizații.

"China îndeamnă părțile implicate să ridice imediat sancțiunile impuse Iranului, pentru a evita pagubele suplimentare asupra economiei iraniene și de vieți omenești", a spus Geng Shuang.

El a subliniat că, Republica Populară Chineză urmărește cu atenție evoluția situației în Iran și păstrează o strânsă legătură cu autoritățile iraniene. China și-a anunțat disponibilitatea de a ajuta Iranul prin livrare de medicamente, dar și a trimis mai mulți experți de ai săi.

Fluxul de știri
0