Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voluntarii vor fi implicați în procesul de prevenire a coronavirusului: Iată ce vor face

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care doresc să se implice în procesul de prevenire a răspândirii COVID-19 o pot face în strânsă colaborare cu celula de criză creată de Primăria Chișinău.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a anunțat astăzi că Primăria a creat o celulă de criză, iar activitatea ei constă în informarea în masă a locuitorilor despre prevenirea COVID-19, precum și monitorizarea zilnică a persoanelor în etate în special și a persoanelor cu nevoi speciale. 

În plus, de astăzi a fost lansată o platforma de voluntariat, având în vedere că sunt mai multe organizații care vor să ajute persoanele în etate care au nevoie de ajutor.

”Aici avem nevoie de o colaborare foarte strânsă cu celula de criză. Toți voluntarii care vor să ajute persoanele în vârstă trebuie să-și coordoneze acțiunile cu direcțiile teritoriale de asistență socială. Vrem să avem un program comun și să păstrăm regulile stricte”, a declarat primarul Chișinăului. 

Tot astăzi Ion Ceban a declarat toți angajații din sistemul educațional al municipiului Chișinău, peste 14.000 de persoane, vor munci de acasă până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Societate
Scenarii: La ce număr de bolnavi de coronavirus putem ajunge – Iată ce spune Dodon

În plus, începând de astăzi vor fi deschise conturi în care vor fi virate de către agenții economici surse financiare pentru sistemul medical și de asistență socială, pentru a opri răspândirea noului tip de coronavirus. 

Edilul-șef a precizat că în fiecare instituție medicală din Chișinău sunt organizate puncte medicale pentru efectuarea termometriei și anchetării epidemiologice, iar supravegherea persoanelor aflate în carantină se efectuează prin telefon. 

Pentru a informa cetățenii despre pericolele COVID-19, în curțile de bloc au fost distribuite 40 de mii de afișe. 

Fluxul de știri
0