Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura va activa în regim special din cauza coronavirusului: Iată ce măsuri a adoptat

Abonare
Pentru a-și proteja angajații de infecția COVID-19, Procuratura Generală anunță că va activa în regim special, astfel încât să evite răspândirea epidemiei.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. În contextul în care Guvernul a instituit cod roșu de risc de infectare cu noul coronavirus, Procuratura Generală anunță că adoptă o serie de măsuri de protecție, care vor fi aplicate la nivelul tuturor subdiviziunilor din țară.

Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Ministrul Sănătății: Deja avem focare în care sunt înregistrate cazurile de COVID-19

Astfel, se suspendă primirea în audiență a cetățenilor. Procuratura solicită să fie evitat, pe cât este cu putință, contactul personalului cu cetățenii până în data de 1 aprilie, iar la necesitate acest termen va fi prelungit. 

Accesul persoanelor în sediile procuraturilor se va face doar în bază de citație și cu condiția că vor fi echipate cu mască de protecție.

Mai mult, Procuratura recomandă ca sesizările, petițiile și plângerile cetățenilor, în mod prioritar, să fie expediate folosind mijloacele de comunicare electronice sau trimiterile poștale.

Procurorii, în măsura posibilităților, vor conveni cu judecătorii amânarea examinării cauzelor, cu excepția celor în care figurează inculpați în stare de arest preventiv.

În plus, instituția anunță că în timpul activităților procedurale care implică contactul direct cu persoanele vor fi respectate regulile de protecție elaborate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Fluxul de știri
0