Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Câți cetățeni străini nu au putut intra în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul persoanelor care au traversat frontiera a scăzut cu 20 la sută comparativ cu prima săptămână a lunii martie.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Săptămâna trecută, 9 - 15 martie, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 237 144 de traversări. Este vorba de 125 102 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Comparativ cu numărul total de persoane înregistrat în prima săptămână a lunii martie, este în descreștere cu aproximativ 20%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 78 747 de traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 48% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:

 • PTF Leușeni – 33 698 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 32 185 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 30 390 traversări persoane;
 • PTF Otaci – 28 410 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești-Galați – 24 412 traversări persoane;
 • PTF comun Palanca – 11 138 traversări persoane;
 • PTF Costești – 11 106 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost marți, 10 martie 2020, fiind înregistrate 38 733 de traversări de persoane și 10 763 de traversări a mijloacelor de transport.

Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Ministrul Sănătății: Deja avem focare în care sunt înregistrate cazurile de COVID-19

Săptămâna precedentă 65 de cetăţeni străini, dar și 63 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal întăresc mai multe măsuri pe linia diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei, dar și măsurile de protecție individuală a personalului din subordine. Printre acestea se numără:

 • monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19;
 • detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou;
 • izolarea de celelalte persoane;
 • solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești;

Pe sensul de intrare în țară, fiecare călător obligatoriu este supus termometriei, se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Prima femeie confirmată cu COVID-19 ar putea fi externată

Amintim că mai multe puncte de trecere a frontierei de stat vor fi închise pe o perioadă nedeterminată. Din data de 14 martie, ora 16:00, sunt închise temporar punctele de trecere a frontierei moldo-române Cahul-Oancea și Lipcani-Rădăuți Prut.

De astăzi, 16 martie curent, din partea Ucrainei este sistată activitatea a 36 de puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene, iar de mâine, 17 martie, alte puncte de trecere nu vor fi funcționale. La fel, precizăm că din 17 martie curent, ora 24:00, va fi sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție: intrare sau ieșire din Republica Moldova. 

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19  este de 23 de persoane. O persoană este în stare gravă și este conectată la aparate. Lafel, printe cei infectați se numără și un copil de 8 ani. 

Fluxul de știri
0