Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul Autorității Aeronautice Civile - iată ce se întâmplă din această noapte

© Sputnik / OsmatescoEugen Coștei
Eugen Coștei   - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova intră în regimul de sistare a zborurilor aeriene. Șeful AAC, Eugen Coștei, spune că restricțiile intră în vigoare din 17 martie, ora 00:00. AAC a emis o directivă operațională „NOTAM” cu privire la instituirea unor restricții de trafic aerian.
Mesajul Autorității Aeronautice Civile - Ce se întâmplă cu zborurile aeriene la noapte

Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei a declarat pentru Sputnik Moldova că toate zborurile, curse regulate și charter, vor fi sistate până pe 31 martie.

„Este o măsură excepțională care nu s-a mai aplicat în istoria aeronauticii civile. Înțelegem că ea va afecta mulți cetățeni, dar la măsuri similare au recurs și alte state din regiune. Noi am emis  o notă pentru toate companiile aeriene, este vorba de o directivă operațională numită în aviație „NOTAM”, pentru operatorii aerieni care operează în Moldova și companii locale, unde sunt indicate restricțiile respective”, a punctat Eugen Coștei.

El a mai spus că  media zborurilor în Moldova este 30-34 de curse pe zi, iar autoritatea aeronautică ia în calcul și un impact financiar care va surveni pentru toată infrastructura aeroportuară din Moldova în urma pandemiei de Coronavirus.

Recent, Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut un apel către cetățenii Republicii Moldova, indiferent de țara de reședință, care se află în zona de tranzit, în aeroporturi care sunt blocați și se află în dificultate, în afara hotarelor țării, să contacteze ambasada sau cel mai apropiat consulat al Republicii Moldova de pe teritoriul statului unde se află, pentru a putea beneficia de asistență.

Fluxul de știri
0