Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie fără precedent a UE: Granițele spațiului european vor fi închise

© AFP 2024 / Kenzo TribouillardIl presidente della Commissione Europea Ursula von der Leyen
Il presidente della Commissione Europea Ursula von der Leyen  - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană anunță noi măsuri și restricții cu privire la călătoriile în spațiul comunitar. Anunțul a fost făcut public de președintele Comisiei Europene.

CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Uniunea Europeană își închide granițele pentru cetățenii din afara spațiului european pentru 30 de zile. Președintele Comisiei europene, Ursula von der Leyen, a anunțat într-un mesaj video pe contul ei de twiter că se impun restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa.

Виктор Орбан и Ион Кику - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a aprobat propunerea privind decretarea stării de urgență pentru 30 de zile

„Am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Ea a mai spus că aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, dar cu posibilitatea de a fi prelungită după necesitate.

Potrivit deciziei Comisiei, membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial cum ar fi medicii și asistentele medicale, dar și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană, nu intră în categoria persoanelor cărora li se impun restricțiile.

Fluxul de știri
0