Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce măsuri au întreprins autoritățile noastre pentru a stopa pandemia

Abonare
Discutăm despre situația pandemică din țară și întreaga lume, dar și măsurile întreprinse de autoritățile noastre pentru a stopa pandemia

23 de moldoveni au fost diagnosticați cu infecția COVID-19, în decurs de 8 zile. 13 dintre ei au revenit infectați din Italia, iar 10 au contractat infecția în urma interacțiunii cu bolnavii. De asemenea, medicii suspectează încă 27 de persoane că ar avea COVID-19.

De astăzi, persoanele cu simptome ale acestei infecții vor fi internate în Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, unde au fost pregătite 250 de locuri. Tot de astăzi poliția va începe aplicarea amenzilor, care variază între 25 de mii de lei și 75 de mii de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 stabilite de autorități.

Între timp, pentru a preveni răspândirea infecției COVID 19, din 81 de puncte terestre de frontieră rămân deschise doar 17: 11 cu Ucraina și 6 cu România. De asemenea, au fost sistate zborurile din Republica Moldova către statele afectate de pandemie. Aceleași măsuri le-au întreprins Statele Europene, SUA și Rusia.

Despre situația pandemică din țară și întreaga lume, dar și măsurile întreprinse de autoritățile noastre pentru a stopa pandemia, discutăm la ”ATITUDINI”.

Fluxul de știri
0