Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Carantină în două localități din Hâncești - 6 cazuri de COVID-19 confirmate

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică din Hâncești a decis instituirea carantinei în satul Bălceana și Sofia din acest raion.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești au intrat de astăzi în carantină. Sputnik Moldova a intrat în posesia hotărârii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din Hâncești în care este precizat că în satele Bălceana și Sofia au fost confirmate 6 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

”Numărul contacților în focarul din satul Bălceana este de 98”, se arată în textul hotărârii. 

© SputnikOrdin de instituire a carantinei în satul Bălceana și Sofia
Carantină în două localități din Hâncești - 6 cazuri de COVID-19 confirmate  - Sputnik Moldova
Ordin de instituire a carantinei în satul Bălceana și Sofia

Amintim că anterior o femeie originară din Bălceana, Hâncești care a revenit din Italia a fost testată pozitiv la COVID-19. Aceasta nu a respectat regimul de autoizolare de 14 zile impus de autorități pentru toți cei care vin din țările grav afectare de coronavirus. Ea a mers la biserică, la punctul medical unde a avut contact cu minim 50 de oameni.

În Moldova au fost confirmate până la această oră 23 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În țara noastră este în vigoare codul roșu de pericol de îmbolnăvire cu coronavirus. 

Fluxul de știri
0