Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri la Hâncești: Dorin Chirtoacă - cel mai slab rezultat, victorie pentru PSRM

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca
Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi au avut loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, iar CEC a publicat rezultatele preliminare.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, care a publicat rezultatele preliminare la alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, liderul detașat al acestei curse electorale este reprezentantul PSRM, Ștefan Gațcan, la procesarea tuturor celor 44 de procese verbale. Totodată, ultimul clasat, cu cele mai puține voturi adunate, este candidatul Blocului Electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă.

Iată cum arată rezultatele prezentate de CEC:

- Mereuță Ion, Partidul Democrat din Moldova – 1810

- Gațcan Ștefan, Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” – 5539

- Stamate Olesea, Partidul Politic  "Partidul Acțiune și Solidaritate" – 4554

- Chirtoacă Dorin, Blocul electoral UNIREA – 346

- Cobzac Grigore, Candidat independent - 1792

Rata participării la vot la alegerile din Hâncești a fost de 23,33% (14.441 de alegători) la ora 21:00, când s-au închis cele 44 de secții de votare, în care erau așteptați peste 60.000 de alegători.

Pentru mandatul de deputat au candidat 5 concurenți electorali.

Mandatul de deputat a devenit vacant după ce Alexandru Botnari (PDM) și-a depus mandatul în decembrie 2019, pentru a prelua conducerea Primăriei municipiului Hâncești.

Fluxul de știri
0