Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultate preliminare la Hâncești, 2/3 din procese verbale procesate - cine este lider

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost procesate circa două treimi din procesele verbale de la alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești.

CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a publicat rezultate preliminare la alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești. La prelucrarea a 30 din 44 de procese verbale, lider detașat al acestei curse este reprezentantul PSRM, Ștefan Gațcan. Iată cum arată rezultatele prezentate de CEC:

-          Mereuță Ion, Partidul Democrat din Moldova – 1295 voturi

-          Gațcan Ștefan, Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” – 3663 voturi

-          Stamate Olesea, Partidul Politic  "Partidul Acțiune și Solidaritate" – 2443 voturi

-          Chirtoacă Dorin, Blocul electoral UNIREA – 202 voturi

-          Cobzac Grigore, Candidat independent - 802 voturi

Rata participării la vot la alegerile din Hâncești a fost de 23,33% (14.441 de alegători) la ora 21:00, când s-au închis cele 44 de secții de votare, în care erau așteptați peste 60.000 de alegători.

Pentru mandatul de deputat au candidat 5 concurenți electorali.

Mandatul de deputat a devenit vacant după ce Alexandru Botnari (PDM) și-a depus mandatul în decembrie 2019, pentru a prelua conducerea Primăriei municipiului Hâncești.

Fluxul de știri
0