Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Leac pentru COVID-19? Secretul doctorului român care a vindecat 5 pacienți!

© AFP 2024 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
”În trei zile toți pacienții s-au făcut bine – deși sunt niște studii făcute foarte recent care spun că virusul e foarte parșiv”

CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik, Evan Răutu. Presa a prezentat cazul doctorului Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, care a folosit o medicație cu care a reușit să vindece cinci persoane.

Este vorba de o ”tabletă” care și-a dovedit eficiența. ”Am dat o tabletă care este o combinație de două antivirale, care pe cazurile pe care le-am avut până acum a fost eficientă”, a spus doctorul.

”Prin medicația pe care o dăm, noi sterilizăm gâtul”, a spus Musta. ”În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi””.

Dar, atrage atenția medicul, ”în trei zile toți pacienții s-au făcut bine – deși sunt niște studii făcute foarte recent care spun că virusul e foarte parșiv”.

Sunt mai multe scheme terapeutice în studiu, spune doctorul Musta. ”Sunt două medicamente (substanțe) (anti)retrovirale care se folosesc”, dar ”Nu se poate trage o concluzie după cinci cazuri, mai ales că noi avem cazuri de oameni tineri”.

Din datele aflate de presă, cei care s-a vindecat de COVID-19 sunt o femeie de 38 de ani, un bărbat de 47 de ani, o fată de 16, și un băiat de 15 ani.

”Dincolo de tratamentele acordate în funcție de starea fiecărui pacient în parte și de recomandările medicilor care s-au confruntat la rândul lor cu o astfel de criză, secretul stă într-un element esențial în situații de acest gen. Vorbim despre prevenție, care „este cea mai eficientă metodă”, a explicat doctorul Virgil Musta, transmite Antena 3.
Fluxul de știri
0