Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Confirmare OFICIALĂ: Primul român decedat din cauza infecţiei cu COVID-19

© AP Photo / Andrew MedichiniPersonalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se confirmă oficial o informație dată inițial de mass media, dar apare o diferență față de ceea ce se anunțase ”pe surse”.

CHIȘINĂU, 14 martie - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o confirmare oficială, venită din partea autorităţilor italiene privind decesul unui cetăţean român din cauza infecţiei cu COVID-19.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu: Avem 46 de persoane suspecte de infectare cu COVID-19

Presa anunțase că două surori din Borșa, Maramureș, în vârstă de 75, respectiv 80 de ani, au decedat în Lombardia, cauza fiind agravarea unor afecțiuni cronice în urma infecției cu noul coronavirus.

”În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”.

După câte se vede, deocamdată autoritățile italiene au confirmat doar un singur caz. De remarcat că decesele celor două surori s-au succedat la 24 de ore, ceea ce ar putea explica faptul că, deocamdată, italienii confirmă un singur deces.

”Situaţia cetăţenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Italia şi orice informaţie cu privire la cetăţenii români din Italia va fi comunicată public de către MAE imediat ce aceasta va fi confirmată de către autorităţile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situaţiei extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile şi resursele umane, pe activităţile de salvare şi tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, se arată în comunicatul oficial.

Fluxul de știri
0