Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se răcește brusc: Prognoza meteo pentru 13-19 martie

© Sputnik / OsmatescoРастения, покрытые инеем
Растения, покрытые инеем - Sputnik Moldova
Abonare
Până la minus 4 grade sunt anunțate de meteorologi în noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 spre 15 martie. În noaptea de duminică spre luni sunt posibile minime termice și mai joase – de până la minus 6 grade în nord.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Pentru vineri, 13 martie, meteorologii anunță ploi slabe în regiunile de nord și centru, cerul va fi acoperit de nori. Ultimele prognoze meteo indică însă maxime termice generoase.

În timpul zilei, termometrele vor indica până la 20 de grade Celsius în nord, 21 de grade în centru și 22 de grade în sud.

Vântul, din sud-vest, va sufla cu o viteză de 2-7 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo 13 martie 2020
Se răcește brusc: Prognoza meteo pentru 13-19 martie  - Sputnik Moldova
Prognoza meteo 13 martie 2020

Primăvara la Dendrariu: florile au înflorit înainte de vreme. - Sputnik Moldova
Imagini spectaculoase din Parcul Dendrariu: Trezirea naturii în toată splendoarea ei
Sâmbătă, 14 martie, precipitații slabe sunt prognozate pentru toate regiunile. Maximele termice ale aerului vor coborî brusc cu vreo 7 grade, comparativ cu ziua de vineri. Sunt prognozate 10..13 grade în nord, 11..14 grade în centru și 12..15 grade în sud.  

Codul Galben de secetă hidrologică, instituit pe 4 martie, este valabil până pe 13 martie. Din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitațiilor esențiale, în bazinul râului Prut, în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca și în râurile mici din centrul și sudul țării, se atestă secetă hidrologică.

Ploi slabe sunt posibile pe 13 martie în nord și în centru, iar pentru 14 martie precipitații slabe sunt prognozate pentru toate regiunile.

Fluxul de știri
0