Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendii de vegetație în toată țara: Pompierii luptă ca să prevină răspândirea flăcărilor

© Photo : Facebook / ISU TulceaIncendiu de vegetație
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Abonare
Douăzeci și unu de incendii de vegetație s-au declanșat astăzi în toată țara. Pompierii fac eforturi ca să prevină răspândirea focului.

CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în toată țara astăzi s-au declanșat 21 de incendii de vegetație, două dintre care au izbucnit în Capitală aproape concomitent. 

Пожар - Sputnik Moldova
Societate
Incendii de proporții în apropiere de Chișinău

Un incendiu de vegetație a izbucnit pe strada Ceucari din Capitală, iar altul pe bulevardul Dacia. Ambele s-au declanșat cu puțin timp înainte de ora 15:00. Focul a mistuit iarba uscată pe suprafețe extinse.

Pompierii au intervenit la fața locului pentru a preveni răspândirea flăcărilor. În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă oamenii să nu aprindă focul pentru a nimici vegetația uscată şi resturile menajere.

Pe parcursul zilei de astăzi s-au declanșat incendii de vegetație în raioanele Ştefan Vodă, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Sângerei, Edineţ, Călăraşi, Ungheni şi în municipiul Chişinău.

Pompierii atenționează că, în condiţii de umiditate redusă şi vânt, focul se poate răspândi cu repeziciune și cuprinde suprafețe extinse. 

Fluxul de știri
0