Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ghilețchi: Șansele democraților de a obține funcția de premier au scăzut

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ghilețchi
Valeriu Ghilețchi - Sputnik Moldova
Abonare
Democrații trebuie să insiste pentru a obține funcția de premier în contextul creării noii alianțe de Guvernare. De această părere este fostul vicepreședinte a Parlamentului de la Chișinău Valeriu Ghilețchi.
Ghilețchi: Șansele democraților de a obține funcția de premier au scăzut

Fostul deputat menționează că în ceea ce ține de politica externă promovată de noua alianța în curs de formare va fi una interesantă, întrucât democrații ar trebui să insiste pe o politică externă proeuropeană, căci acesta este un atu al lor, iar socialiștii vor pleda pentru o apropiere și îmbunătățire a relațiilor cu Federația Rusă.

”PD ar fi trebuit să ceară funcția de premier. Doar că în actuala situație e mult mai dificil, adică după plecarea celor 7 deputați din PD. Ei trebuiau să ceară funcția de premier chiar imediat după demiterea fostului premier Maia Sandu. Totuși, în condiție de astăzi, nu știu dacă au șanse să obțină această funcție”, a declarat Valeriu Ghilețchi pentru Sputnik Moldova.

Amintim că președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, declara că democrații ar trebui să obțină cel puțin jumătate dintre fotoliile ministeriale dacă vor intra la guvernare alături de PSRM.

Totodată, președintele țării, Igor Dodon, menționa într-o conferință de presă că deocamdată părțile nu au discutat despre funcția de premier, întrucât sunt câteva etape care trebuie parcurse, inclusiv un consens pe partea ce ține de politica externă promovată de Republica Moldova.

Fluxul de știri
0