Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a respins moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Anatol Usatîi

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
O moțiune simplă împotriva ministrului Economiei și Infrastructurii, inițiată de parlamentarii din Blocul ACUM, a fost respinsă de plenul Parlamentului, prin voturile deputaților socialiști și democrați.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Parlamentul, cu voturile deputaților socialiști (PSRM) și democrați (PDM), a respins joi, 12 martie, moțiunea simplă depusă de opoziție „asupra politicii și activității Ministerului Economiei și Infrastructurii”.

Prim-ministrul a inspectat lucrările de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce drumuri vor fi reparate în 2020: Listele prezentate de ministrul Usatîi

În ședința plenară a fost prezent ministrul Anatol Usatîi, care a răspuns la întrebările deputaților, inclusiv o serie de reproșuri despre „lipsa de politici în privința infrastructurii”.

Respingerea moțiunii simple a fost recomandată plenului de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe. În avizul său, comisia a constatat „caracterul declarativ al motiunii”.

În cadrul dezbaterilor asupra moțiunii, o intervenție în susținerea ministrului Usatîi a avut și ex-premierul, deputatul Pavel Filip (PDM). În opinia sa, deputații „s-au dat astăzi în spectacol” și pe tema coronavirusului, dar și ținându-l pe ministrul Economiei în Parlament. Pavel Filip a declarat că, în opinia PDM, moțiunea simplă depusă de deputații din Blocul ACUM a fost o „inițiativă populistă”.

Fluxul de știri
0