Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum mecanismul "2 la sută" a schimbat viața unui om - Detalii

© Sputnik / Rodion ProcaVictoria Boțan
Victoria Boțan - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 15 mii de lei au direcționat cetățenii către organizația ”Motivație”, din impozitul pe venit, în 2019. Banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu nevoi speciale.
Cum mecanismul 2% a schimbat viața unui om - Detalii

Din 2017, moldovenii au posibilitatea să direcționeze 2 procente din impozitul pe venit către organizații neguvernamentale. Potrivit Inspectoratului Fiscal de Stat, cei mai mulți cetățeni susțin, în cadrul acestui mecanism, asociațiile din domeniul sănătății și protecției persoanelor aflate în situații dificile. ”Motivație” este una dintre organizațiile beneficiare, care datorită suportului cetățenilor a reușit, anul trecut, să creeze un loc de muncă pentru o persoană cu necesități speciale din orașul Căușeni. Detalii ne-a oferit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, Victoria Boțan, specialistă în Comunicare și Relații Publice a asociației.

”În 2018, către asociația noastră a fost direcționată suma de 11 mii 500 de lei. Cu acești bani am creat un loc de muncă pentru o persoană cu nevoi speciale. Acesta prestează servicii de multiplicare și fotocopiere, în cadrul unui Centru multifuncțional din Căușeni. Este o mică afacere, pe care beneficiarul o gestionează singur. La prima vedere, suma nu este mare, dar a schimbat viața unui om”, a relatat Victoria Boțan.

În 2019, cetățenii au direcționat Asociației Motivație aproape 15 mii de lei. Datorită acestui suport, vor fi create condiții de viață mai bune pentru o persoană cu nevoi speciale.

”Este important ca persoanele cu nevoi speciale să fie susținute și de contribuabili. Experiența noastră arată că mecanismul de redirecționare a 2 la sută din impozitul pe venit către organizații neguvernamentale poate genera fapte bune”, a opinat Victoria Boțan.

Potrivit Inspectoratului Fiscal de Stat, peste 34 de mii de persoane au direcționat 2 la sută din impozitul pe venit către organizații neguvernamentale, anul trecut. Cifra este dublă față de 2017, când mecanismul a fost aplicat în premieră în țara noastră.

Fluxul de știri
0