Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputații Dumei de Stat a Rusiei au adoptat legea privind amendarea Constituției

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a declarat că toate fracțiunile Camerei Inferioare a Parlamentului rus sprijină modificările propuse de președintele rus privind amendarea Constituției.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat legea privind amendarea Constituției. Pentru adoptarea modificărilor au votat 383 de deputați, iar 43 s-au abținut.

Президент РФ В. Путин принял участие в пленарном заседании Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Ce a declarat Putin despre prelungirea mandatului de președinte, propusă în Duma de Stat

Marți, Duma de Stat a adoptat în a doua lectură proiectul de amendare a Constituției. În timpul pregătirii documentului pentru a doua lectură, comitetul de profil al Dumei a recepționat aproximativ 400 de amendamente din partea tuturor facțiunilor Dumei, dintre care aproximativ 200 au fost luate în considerare, iar în cazul a 175 au fost recomandată respingerea lor, comunică RIA Novosti.

Anterior, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a spus că toate fracțiunile Camerei Inferioare a Parlamentului rus susțin modificările propuse de președintele țării privind amendarea Constituției.

Propunerea de modificare a Constituției a fost lansată de președintele rus Vladimir Putin în data de 15 ianuarie. În aceeași zi, a fost creat un grup de lucru pentru pregătirea acestor amendamente, iar deja pe 20 ianuarie a fost depus în Duma de Stat un proiect de lege cu mai multe amendamente.

Fluxul de știri
0