Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vor primi sau nu profesorii salariile pe perioada suspendării procesului educațional

© AFP 2024 / ROB ENGELAARПустая классная комната в начальной школе
Пустая классная комната в начальной школе - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări referitoare la plata salariilor pentru profesori în perioada suspendării activității instituțiilor școlare.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Toți profesorii și angajații din instituțiile de învățământ care își suspendă activitatea începând cu ziua de astăzi vor primi salariile integral. Despre aceasta a informat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Noi vorbim de sistarea procesului de învățământ și nu despre șomaj tehnic sau alte măsuri care au impact asupra angajaților. În cazul dat noi nu vorbim de sistarea activității pedagogilor”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Пустая классная комната в начальной школе  - Sputnik Moldova
Educație
Procesul educațional va fi suspendat începând cu 11 martie
Totodată, există instituții de învățământ care nu s-au conformat ordinului ministerului de a suspenda procesul de învățământ.

„Dacă este decretată o situație de sistare a procesului educațional, aceasta este obligatorie, indiferent dacă este o instituție publică sau privată”, a menționat ministrul.

Chiar dacă mulți părinți sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a închide școlile și grădinițele, Viorica Dumbrăveanu spune că „a fost o măsură necesară, întreprinsă în contextul protecției și securizării copiilor”.

Mai mult, șefa de la MSMPS afirmă că există diverse modalități reglementate de lege prin care cel puțin unul din părinți poate rămâne acasă cu copilul.

De precizat, de astăzi, toate școlile și grădinițele din țară își suspendă activitatea. Elevii și copiii vor sta acasă pe parcursul acestei săptămâni, dar și a săptămânii viitoare. Autoritățile le recomandă părinților să nu confunde aceste două săptămâni cu perioada de vacanță și să nu le permită copiilor aflarea în spații aglomerate.

Fluxul de știri
0