Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Ce este noul coronavirus și cum ne protejăm - Video

Abonare
După creșterea numărului de cazuri de infectare, dar și a celor suspecte de contaminare cu noul virus COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat un spot video informațional.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat un spot video în care ne spune ce este noul coronavirus și cum ne protejăm de infectarea cu acesta.

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
O mamă cu trei copii, suspecți de contaminare cu coronavirus: Au venit de la Verona

Epidemia provocată de noul coronavirus, izbucnită în China la sfârșitul anului trecut, este un subiect de interes pentru întreaga lume. La nivel global sunt furnizate informații legate de răspândirea virusului și de măsurile prin care se poate proteja populația, în special copiii și adulții.

Ce este noul coronavirus?

Potrivit specialiștilor, noul coronavirus este un nou virus ce face parte din aceeaşi familie de virusuri care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS) şi a anumitor tipuri de răceală obişnuită.

Virusul se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau strănut. Mai mult, te poți infecta și prin atingerea suprafeţelor contaminate. Printre simptome se numără febra, tusea şi dispneea. În cazurile mai grave, infecţia poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.

Măsuri de protecție

  • Spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă şi săpun sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool;
  • acoperiţi-vă gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi;
  • nu atingeți gura, nasul și ochii cu mâna;
  • evitaţi contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă;
  • rămâneți acasă dacă vă simțiți rău;
  • adresaţi-vă medicului dacă aveţi febră, tuşiți sau respiraţi greu;
  • informați-vă cu privire la ultimele noutăți despre COVID-19.

Ministrul Sănătății informa dimineață că 22 de persoane suspecte de contaminare cu COVID-19 sunt internate. 14 persoane la spitalul „Toma Ciorbă”, iar alte 8, două mame și șase copii, la spitalul de boli infecțioase pentru copii. Totodată, în Republica Moldova au fost înregistrate trei cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Fluxul de știri
0