Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie privind restricția la importul păsărilor din Ucraina, cauzată de gripa aviară

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaПтицефабрика
Птицефабрика - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis abrogarea interdicției aplicate la importul din Ucraina a păsărilor, produselor şi subproduselor obţinute de la acestea, cât şi a materialului seminal provenite de la păsări receptive la virusul gripei aviare - detalii.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a abrogat interdicția aplicată la importul din Ucraina a păsărilor de curte, a păsărilor ţinute în captivitate sau a altor păsări, a produselor şi subproduselor obţinute de la acestea, cât şi a materialului seminal, ovulelor şi embrionilor provenite de la păsări receptive la virusul gripei aviare.

”Luând în considerare totalitatea măsurilor întreprinse de partea Ucraineană în vederea eradicării gripei aviare, considerăm necesar abrogarea restricțiilor privind introducerea în Republica Moldova a păsărilor de curte, a păsărilor ţinute în captivitate sau al altor păsări, a produselor şi subproduselor obţinute de la acestea”, este menționat în nota informativă la proiect.

Potrivit Ministerului Agriculturii, aprobarea acestei hotărâri a fost elaborat pentru a respecta angajamentele asumate de către Republica Moldova în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi creării condiţiilor favorabil pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale cu partea Ucraineană.

Fluxul de știri
0