Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un fost șef de la „Apă-Canal Chișinău” va sta după gratii

© Sputnik / Miroslav Rotariапэ-канал
апэ-канал - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost șef de la „Apă-Canal” a fost condamnat, după ce i-a cauzat prin acțiunile sale daune în valoare de 47,5 milioane de lei.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Un fost șef de la „Apă-Canal Chișinău” va sta trei ani după gratii, informează Procuratura Generală. Acesta este vizat în dosarul epurării apelor uzate, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și poluarea apei. Mai mult, fostul director relații cu clienții de la SA „Apă-Canal Chișinău” este privat de dreptul de a deține funcții publice timp de patru ani. De asemenea, el a fost obligat să achite în contul statului și a instituției un prejudiciu material de circa 90 de milioane de lei, cauzat prin infracțiune.

Ședință la Apă Canal-Canal Chișinău cu specialiști din cadrul Institutului de proiectări „Ленгипроинжпроект” din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova
Societate
Gata cu mirosul urât din Capitală? Iată soluția „Apă-Canal”

„Potrivit probatoriului administrat de procurori, în anul 2013 inculpatul a încheiat cu un agent economic, producător de alcool etilic, un contract privind recepționarea și preepurarea apelor uzate, cu concentrații majorate de poluanți, în condiții ce prejudiciază grav interesele SA „Apă-Canal Chişinău””, scrie serviciul de presă al Procuraturii.

Potrivit investigațiilor, apele deversate în râul Bâc nu erau suficient curățate, iar asta a cauzat daune în valoare de 47,5 milioane de lei regnului animal, vegetal şi resurselor piscicole ale râului.

Totodată, fostul șef a schimbat, neîntemeiat şi intenţionat, prevederile contractului anterior, diminuând coeficientul de plată pentru 1metru cub de deşeuri lichide (borhot) achitat de agentul respectiv, de la 1.5 la 1.0.

În acest context, în perioada anilor 2013-2016 întreprinderea a suportat cheltuieli suplimentare în sumă de aproximativ 13 milioane de lei. Sumă ce depăşeşte esenţial veniturile încasate de SA”Apă-Canal Chişinău”, în valoare de 2,6 milioane lei, rezultate din această activitate.

Fluxul de știri
0