Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM și PDM, o nouă rundă de negocieri: Ce au discutat

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PSRM și PDM au avut astăzi o nou rundă de negocieri în vederea creării unei coaliții de guvernare. Discuțiile s-au axat pe capitolul dedicat politicii interne.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Miercuri a avut loc o nouă rundă de discuții între reprezentanții PSRM și PDM privind crearea unei coaliții de guvernare.  

Care sunt scenariile politice,va fi constituită  o coaliție politică între PSRM și PD. - Sputnik Moldova
Video
Care sunt scenariile politice, va fi constituită o coaliție politică între PSRM și PD?

Grupurile de lucru din partea PSRM și PDM au purtat negocieri în vederea creării unei platforme politice ”care să asigure majoritatea guvernamentală în interesul cetățenilor țării”, se arată într-un comunicat.

La întâlnirea care a avut loc la Parlament au fost discutate principiile proiectului de acord. La actuala rundă de tratative, cea mai mare parte a atenției a fost focalizată pe capitolul dedicat politicii interne, ”măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova”.

De asemenea, s-a trecut la discutarea părții din document care este dedicată politicii externe. În acest sens, a fost subliniată necesitatea păstrării unei politici externe echilibrate, multivectoriale. De asemenea, a fost punctată importanța continuării realizării prevederilor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Amintim că la baza proiectului de acord negociat între PSRM și PDM este pus documentul semnat anul trecut de PSRM și blocul ACUM, înțelegere care s-a bucurat de un sprijin social larg, inclusiv din partea partenerilor de dezvoltare. O nouă rundă de negocieri urmează să aibă loc în următoarele zile. 

Fluxul de știri
0