Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Invitatul ediției: ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici

© SputnikEmisiunea radio "La ordinea zilei"
Emisiunea radio La ordinea zilei - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, este invitatul ediției din 12 martie a emisiunii „La Ordinea Zilei”.

Anul școlar 2019-2020 a început cu un deficit de peste 2.100 de cadre. Și calitatea educatorilor și a profesorilor rămași în instituțiile de învățământ publice ridică mari semne de întrebare, în contextul în care cei mai buni dascăli sunt recrutați de școlile și grădinițele private, care apar ca ciupercile după ploaie.

Cert este că, indiferent de instituția absolvită, cei mai buni dintre absolvenții de liceu din țara noastră aleg să urmeze programele instituțiilor de învățământ superior de peste hotare, din motivul că acestea le-ar oferi posibilități mult mai mari de reușită în viată.

Și programa școlară generează multe semne de întrebare. În timp ce elevii și părinții se plâng pe curricula prea încărcată, angajatorii se arată nedumeriți de competențele tinerilor veniți de pe băncile facultății.

Și la capitolul cercetare avem mari probleme. O reformă a domeniului științific i-a lăsat fără salarii pe cercetătorii din țara noastră. Ce soluții are Ministerul pentru aceste probleme, dar și încotro se îndreaptă sistemul de învățământ din țara noastră, aflăm de la Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Fluxul de știri
0