Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Italia, coronavirus: Peste 10 mii de cazuri și 631 de decese – la ce se aşteaptă italienii

© AP Photo / Andrew MedichiniPersonalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Abonare
Ultimele informaţii actualizate cu privire la cazurile de coronavirus din Italia, anunţate marţi seara de șeful Protecției Civile din Italia, Angelo Borrelli - 168 de decese într-o singură zi.

BUCUREŞTI, 11 mart – Sputnik, Doina Crainic. Numărul total de cazuri în Italia se ridică la 10.149, cifră în care sunt incluse cazurile de vindecare, decesele și numărul infecţiilor, potrivit Sputnik Italia

1.004 persoane au fost vindecate în Italia după ce au contractat coronavirusul, ceea ce înseamnă cu 280 mai multe decât luni, a declarat Borrelli la începutul discursului său în cadrul conferinței de presă despre situația privind Covid-19 în Italia.

Apoi șeful Protecției Civile a anunţat că numărul deceselor este în total de 631, ceea ce înseamnă cu 168 mai multe decât cifra de luni. Totuşi, Borrelli a subliniat că nu se poate spune cu certitudine dacă cauza morții este legată de infecția cu coronavirusul, întrucât persoanele decedate sufereau de diverse patologii.

Lombardia este confirmată ca regiunea cu cele mai multe cazuri letale, având 135 de decese, urmată de Emilia-Romagna cu 15, și de Veneto, cu 6 cazuri. 45% dintre cei decedați se află în grupa de vârstă 80-89 ani, a adăugat Borrelli.

Vorbind despre cazurile pozitive, șeful Protecției Civile a spus că 877 de persoane din 8.514, ceea ce înseamnă 10%, sunt spitalizate la terapie intensivă.

Borrelli a subliniat că se continuă colaborarea cu regiunile pentru achiziționarea și distribuirea de măști, dar mai ales a aparatelor respiratorii, care sunt de importanță vitală pentru funcționarea unităților de terapie intensivă a structurilor spitalicești.

În ceea ce privește echipamentele individuale de protecție, „astăzi au fost distribuite 300 de mii de măști, iar mâine va exista o distribuție zilnică de 1 milion de măști” în funcție de nevoile regiunilor, a mai spus Borrelli.

În finalul discursului, șeful Protecției Civile a avertizat opinia publică cu privire la „ştirile false” şi a îndemnat oamenii să urmărească informaţiile publicate de canalele oficiale.

Fluxul de știri
0